
آماده سازی: 5 دقیقه پخت 50 دقیقه |
سطح راحتی: آسان | سرو: 4 نفر |
سوسیس را می توان به روش های مختلف در طول سال استفاده کرد و آن را به یک کیس پروتئینی محبوب تبدیل کرد! می توان آن را روی پیتزا به صورت ورقهای یا برش های کوچک استفاده کنید، یا آن را در باربیکیو کباب و همراه با نان سرو کنید. همچنین می توان در کنار آن از چاشنی سس استفاده کرد.
✔️ قابل انجماد |
تغذیه: در هر وعده
کیلو کالری | چربی | چربی اشباع شده | کربوهیدرات | قندها | فیبر | پروتئین | نمک |
739 | 52 گرم | 22 گرم | 33 گرم | 9 گرم | 14 گرم | 29 گرم | 7/2 گرم |
سوسیس یکی دیگر از فست فودهایی است که اکثر مردم به عنوان یک راه راحت و سریع برای رفع گرسنگی می خورند و در بین کودکان و بزرگسالان از محبوبیت بالایی برخوردار است. این محصول در بسیاری از فرهنگ ها از انواع گوشت ها به همراه طعم های مختلف ملایم گرفته تا جایگزینهای دودی و تند تهیه میشود.
اما به طور کلی از گوشت چرخ کرده با افزودن روغن، نمک و سایر چاشنی ها و همچنین مواد نگهدارنده و گاهی اوقات از غلات یا پودر سوخاری استفاده می شود و در نهایت به محصول مورد نظر تبدیل می شود.
فرآورده های گوشتی را می توان به روش های مختلف طبخ کرد، از جمله کباب کردن، سرخ کردنی در ماهیتابه، برشته کردن و آب پز کردن. بعضی از فرآورده های گوشتی اصلاً نیازی به پخت ندارند. رایج ترین پایه آن مخلوطی از برش های مختلف گوشت چرخ شده و چربی است، اما از گوشت گاو، مرغ، غذاهای دریایی و تقریباً هر گوشتی که فکرش را بکنید می توان برای تهیه این محصول استفاده کرد.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه شنیسل مرغ در ده دقیقه
خرید آنلاین انواع سوسیس از فرآورده های پروتئینی صوفیکو
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم سوسیس به دلیل سادگی در طرز تهیه آن، تنوع بالا و خوشمزگی موجب شده تا افراد بسیاری به آن علاقه مند باشند.
این فرآورده پروتئینی در انواع مختلفی توسط برندهای متفاوت تهیه و تولید میشوند. هر چه میزان گوشت استفاده شده در این محصولات بیشتر باشد قیمت آن ها بالاتر خواهد بود. یکی از موارد تاثیر گذار در قیمت این فرآورده پروتئینی، قیمت مرغ و گوشت است. به عبارتی دیگر با افزایش قسمت مرغ و گوشت عرضه شده در بازار قیمت فرآورده های پروتئینی هم افزایش خواهد یافت.
در فروشگاه صوفیکو بهترین و خوشمزه ترین فرآوردههای گوشتی از انواع سوسیس، کالباس تا همبرگر و دیگر محصولات پروتئینی از جمله ناگت و فلافل را برای شما فراهم کرده ایم. برای راحتی بیشتر و خرید ارزان تر این محصولات می توانید از طریق سایت اقدام کنید.
اگر به دنبال چاشنی در کنار این فرآورده های گوشتی و غذاهای فینگر فود خود هستید بهتر است به فروشگاه صوفیکو به صورت حضوری مراجعه و یا به سایت ما سر بزنید.
تاریخچه سوسیس
تصور می شود که سوسیس ها در بین النهرین بیش از 5000 سال پیش، حداقل در 3100 سال قبل از میلاد، منشأ گرفته اند و اولین شواهد آن در سومری کشف شده است. از آن زمان به بعد، انواع مختلفی از سوسیس به عنوان روشی برای نگهداری گوشت با مخلوط کردن آن با نمک و گیاهان مختلف و ادویه جات اختراع شده است. بین 1000 تا 700 سال قبل از میلاد، شواهدی از سوسیسسازی در خاورمیانه وجود دارد. شواهد مکتوب بیشتری از این زمان در متن یونان باستان هومر ادیسه یافت شده است که به سوسیس بز اشاره دارد. در قرن های بعد، سوسیس و کالباس در کشورهایی از چین در سال 580 قبل از میلاد تا 400 سال بعد از میلاد در سراسر امپراتوری روم به یک روش معمول تبدیل شد. در قرن هفتم، به نظر می رسید که سوسیسسازی تا بریتانیا با تودورها، یک خانواده سلطنتی قدیمی بریتانیایی-ولزی که سوسیس کامبرلند را توسعه میدادند، ادامه پیدا کرد.
در طول قرن های ۱۴ و ۱۵، سوسیس ها با انواع مختلفی که در شمال آفریقا، ایتالیا و آلمان مصرف میشد، توسعه بیشتری یافتند، جایی که فرانکفورتر معروف نوعی سوسیس شبیه به هات داگ شناخته شده جهانی اختراع شد. در قرن هفدهم، کشورهای مختلف به آزمایش طعم های مختلف ادامه دادند که قابل توجه ترین نوع آن کوریزوی اسپانیایی بود.
در دهه 1800، کشورهای اروپایی بیشتری در حال توسعه سبک ها و طعم های خاص خود بودند، مانند کیلباسا از لهستان و سالووی از انگلستان. در سال 1903، فرانسه یک سوسیس نسبتاً جدید به نام چیپولاتا تولید کرد. در جنگ جهانی اول، آلمان اولین سوسیس سویای گیاهی، معروف به “سوسیس کلن” را در تلاش برای مبارزه با کمبود مواد غذایی تولید کرد که پس از جنگ باعث الهام بخشیدن به سوسیس های گیاهی شد.
مواد لازم سوسیس
در جدول زیر مقدار موادی که در این دستور در نظر گرفته شده برای 4 نفر می باشد. اگر آن را را برای تعدادی بالاتر یا کم تر می خواهید کافی است مقدار مواد ارائه شده در زیر را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم |
✔️ 600 گرم گوشت گوساله یا مرغ |
✔️ 2 حبه سیر |
✔️ 3 قاشق غذاخوری پودر نشاسته |
✔️ 2 قاشق غذاخوری آرد سفید |
✔️ 3 قاشق غذاخوری آب پنیر یا شیرخشک |
✔️ تخم مرغ 1عدد |
✔️ 1 قاشق غذاخوری سس کچاپ |
✔️ 50 گرم روغن مایع |
✔️ ادویه* |
*ادویه های استفاده شده عبارتند از: فلفل سیاه-فلفل قرمز-زردچوبه-آویشن-هل-میخک0جوز هندی-تخم گشنیز-پودر زنجبیل-پودر پیاز-پودر سیر-دارچین
ادویه بین 1 تا نصف قاشق چایخوری است اما بازهم به ذائقه شما بستگی دارد.
مطالعه بیشتر: دستور تهیه سس کچاپ به روش رستورانی
ویدیو آموزشی زیر تهیه سوسیس مرغ خانگی می باشد:
مراحل تهیه سوسیس
این دستور تهیه نه تنها سریع درست میشود، بلکه به حداقل موادی نیاز دارد که حتی ممکن است همین الان در آشپزخانه خود داشته باشید! همچنین یادگیری طرز تهیه این محصول در موجب تازه تر و خوش طعم ترشدن محصول می شود.
گام اول
در مرحله اول ابتدا باید گوشت نیمه منجمد باشد. اگر قصد دارید از گوشت تازه مرغ یا گوساله برای تهیه این محصول استفاده کنید ابتدا بهتر است آن را در فریزر قرار داده تا منجمد شود و سپس آن را چرخ کنید تا بافتی نرم و یکدست به شما تحویل دهد.
گام دوم
گوشت چرخ شده نیمه منجمد را به همراه پودر نشاسته، شیر خشک، آرد سفید، تخم مرغ، روغن مایع، سس کچاپ، سیر و ادویه های اشاره شده در ابتدای مقاله داخل مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید تا مایه، خمیری یکدست شود.
نکته ای که در این مرحله باید در نظر داشته باشید این است که ادویه ها را قبل اضافه کردن باید پودر کنید.
ادویه ها را از الک ریز عبور دهید تا ذرات درشت از آن جدا شود و در نهایت پودری نرم و یکدست را به مخلوط گوشت اضافه کنید تا ادویه ها به خورد خمیر بروند.
گام سوم
در این مرحله خمیر باید روی سطح کار به مدت نیم ساعت ورز دهید تا بافت آن منسجم شود. پس از ورز دادن به خمیر چند دقیقه ای استراحت دهید.
گام چهارم
در این مرحله برخی از چرخ گوشت ها سری سوسیس ساز دارند. پس از نصب خمیر را داخل چرخ گوشت ریخته و کاور مخصوص این محصول را جلوی لوله قرار دهید تا کاور از مایه خمیر پر شود. اما اگر این دستگاه را ندارید می توانید مایه خمیر را داخل قیف بریزید.
گام پنجم
در این مرحله پس از پر شدن کاور با مایه خمیر باید با کمک نخ آن را به اندازه دلخواه تقسیم بندی کنید. سر و ته این ماده را با نخ ببندید تا خمیر موجود در آن به طور کامل از هم جدا شود.
نکته ای که در این مرحله موقع کاور کردن باید در نظر داشته باشید این است که نباید هوا وارد کاور شود. در صورت این اتفاق به خوبی هوا گیری کنید.
اگر با کمک قیف کاور را پر می کنید به اندازه دلخواه که رسید آن را با دست فشرده و با نخ محکم کنید سپس بعدی را پر کنید.
گام ششم
در این مرحله محصول آماده برای پختن می باشد. محصول را به مدت 45 دقیقه در هواپز قرار دهید. اگر هواپز ندارید محصول را داخل ظرف فلزی قرار داده و سپس ظرف را داخل قابلمه بزرگ پر از حاوی آب جوش بگذارید و با قرار دادن درب قابلمه محصول به کمک آب بخار پز شود.
گام هفتم
در این مرحله پس از پخت باید محصول را زیر آب سرد قرار داده تا خنک شود و به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از یک شبانه روز می توان استفاده کرد.
طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی
این مدل سوسیس در آلمان طرفدار بسیار زیادی دارد. اما این طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی سخت تر می باشد. مدت زمان تهیه آن حدود دو ساعت می باشد. اما مزه بسیار لذیذی دارد. اگر شماهم جزو طرفداران غذاهای خاص هستید این دستور پخت را یکبار امتحان کنید.
مواد لازم:
- گوشت سردست گوسفندی: یک کیلوگرم
- چربی گوسفندی (دنبه): 340 گرم
- یخ خرد شده: دو پیمانه
- شیرخشک: ¼ پیمانه
- نمک: 1 و ½ قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سفید: 1 و ½ قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی: یک قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
- پودر مرزنجوش: یک قاشق چایخوری
- پودر خردل: ¾ قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز: ¼ قاشق چایخوری
- پودر هل: ¼ قاشق چایخوری
- پودر زیره: ¼ قاشق چایخوری
مراحل تهیه سوسیس آلمانی به صورت گام به گام
مرحله اول
مرحله اول طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی ابتدا گوشت و چربی را به قطعات کوچک خرد کنید و حدود 45 دقیقه داخل فریزر بگذارید. بعد از مدت زمان تعیین شده قطعات گوشت و چربی را در یک کاسه مناسب مخلوط کنید و مخلوط به دست آمده را چرخ درشت کنید. بعد از چرخ شدن مخلوط بالا نصف آن را جدا کنید و نصف دیگر آن را مجدد چرخ کنید.
مرحله دوم
در مرحله دوم طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی ادویه های اشاره شده و شیر خشک را به گوشت اضافه کنید و آن را خوب باهم مخلوط کنید تا بافت یکدستی ایجاد شود. اگر مایه سوسیس آلمانی شما سفت است کمی آب یخ اضافه کنید.
مرحله سوم
در مرحله سوم طرز تهیه سوسیس آلمانی خانگی سلفونی را پهن کنید و به مقدار دلخواه مایه را روی آن قرار دهید و سلفون را محکم بپیچید به طوری که هوای داخل آن کاملا خارج شود. سپس آن را بخارپز کنید. می توانید قبل از بخار پز کردن، آن ها را فریز کرده و هر بار به اندازه مورد نیاز خود آن را بخارپز کنید.
از این سوسیس می توان برای تهیه انواع خوراک، پیتزا و سالاد استفاده کنید.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه سوسیس و کالباس لیونر فرانسوی
نکات مهم در تهیه سوسیس خانگی
در این بخش تلاش کرده ایم تا به مشکلاتی که ممکن است در هنگام تهیه فرآورده های پروتئینی خانگی با آن مواجه شوید، پاسخ دهیم. پیشنهاد ما این است که قبل از شروع به کار تهیه این محصول بهتر است نکات این بخش را به طور کامل مطالعه کرده و با آن آشنا شوید.
اولین مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید پس دادن روغن سوسیس است که این امر موجب چروکیده شدن کاور آن می شود. علت این مشکل سفت نبودن کاور است. برای رفع این مشکل هنگامی که خمیر را داخل کاور ریختید، کاور را خوب فشار داده و هواگیری کنید. همچنین وقتی محصول نهایی را داخل آب جوش قرار می دهید بهتر است این کار را آهسته و با احتیاط انجام دهید و درب قابلمه را هم نگذارید.
یکی دیگر از نکات در سفت یا شل شدن این فرآورده پروتئینی جوشیدن بیش از حد آن است. بعد از جوشیدن حتما باید در مخلوط آب و یخ قرار گیرد. نکته مهمی که باید توجه داشته باشید مدت زمان پخت بیشتر از 45 دقیقه نشود.
در حین تهیه خمیر فرآورده اگر خمیر بیش از حد سفت بود بهتر است از مقداری آب و یخ برای نرم شدن آن اضافه کنید و مایه را به مدت یک دقیقه مخلوط کنید.
برخی از افراد به دلیل کمبود وقت گوشت را در چند نوبت چرخ نمی کنند. برای اینکه بافت نهایی کاملا منسجم و یکدست باشد باید چندین بار آن را چرخ کنید.
بسته به سلیقه خود، در صورت تمایل، میتوانید ترکیب ادویه ها را کمی تغییر داده و سوسیس خانگی خود را با عطر و طعمی که دلخواهتان است، بسازید.
مطالعه بیشتر: نکات مهم در هنگام تهیه کالباس خانگی
مدت زمان نگهداری سوسیس
این محصول به دلیل اینکه فاقد مواد نگهدارنده است، باید هر چه سریع تر مورد استفاده قرار گیرد. اگر بسته بندی این محصول مناسب باشد و در فریزر نگهداری شود می توان آن را مدت های زیادی نگهداری کرد.
پخت و نگهداری سوسیس
- برای نگهداری طولانی مدت فرآورده های گوشتی باید آن را به فریزر انتقال داد.
- برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، فرآورده های گوشتی را حرارت دهید.
- فرآورده های گوشتی مرغوب درصد گوشت بالایی دارند در غیر این صورت محصول بعد از پخته شدن چروکیده می شود و حجم آن کاهش می یابد.
مطالعه بیشتر: پخت و نگهداری کباب لقمه
ویژگی های سوسیس و کالباس مرغوب
- دارای بسته بندی مناسب و بدون حباب هوا
- نداشتن لکه های تیره و سبز رنگ
- درصد گوشت بالا
- فاقد گلوتن
- دارای کاور شفاف و براق
مواد تشکیل دهنده سوسیس صنعتی
همان طور که می دانیم ماده اصلی تشکیل دهنده این فرآورده حدود 40 تا 90 درصد گوشت چرخ شده می باشد. از انواع گوشت ها می توان برای تهیه این محصول استفاده کرد. از جمله گوشت های استفاده شده می توان به گوشت خوک، گاو، گوساله، بره، گوسفند، مرغ و بوقلمون اشاره کرد.
- نمک: به عنوان یکی از طعم دهنده ها و چاشنی اصلی در این فرآورده استفاده می شود و خاصیت ضد باکتریایی به محصول می دهد.
- ادویه: ادویه ها از جمله فلفل، پیاز، دانه خردل، سیر، رازیانه و زنجبیل طعمی عالی به این غذا می دهند. برخی از افراد برای فراوردههای گوشتی از ادویه دودی جهت طعمدار شدن استفاده می کنند.
- نگهدارنده: از نگهدارنده ها به عنوان آنتی اکسیدان که شامل نیترات ها، نیتریت ها و فسفات ها می باشند برای منسجم شدن گوشت و حفظ طعم و رنگ محصول می شود. رنگ صورتی بیشتر به دلیل وجود نیتریت می باشد. برخی از برندها از چربی های گوشت نیز به اندازه نیاز استفاده می کنند.
- موارد دیگر: آردها، نشاسته، پودر سیب زمینی، پروتئین سویا، روغن مایع، آب، شکرها (دکستروز)، آنتی اکسیدانها، ویتامین C (اسید اسکوربیک) از موارد دیگری که در ساخت این فرآورده گوشتی دخیل هستند می باشد.
- تزئینات: پنیر، پسته و قارچ نیز در فرآورده های گوشتی و همچنین کالباس استفاده می شوند.
- روکش: در نهایت مایه خمیر داخل روکش های مصنوعی از جنس سلولز، پلاستیک، آلژینات و روکش های فیبری قرار میگیرند.
مطالعه بیشتر: مواد تشکیل دهنده فلافل و نکات رسپی آن
عوامل موثر در انتخاب بهترین مارک سوسیس
در هنگام خرید سوسیس چندین عامل مهم در انتخاب مارک آن وجود دارد که این عوامل میتواند تأثیر زیادی بر کیفیت و طعم محصول داشته باشند. در ادامه، به برخی از مهم ترین عوامل در انتخاب مارک این نوع فرآورده های پروتئینی اشاره کرده ایم:
ترکیبات مواد اولیه: بررسی ترکیبات مواد اولیه بسیار مهم است. بهتر است محصولاتی انتخاب کنید که ترکیبات طبیعی و کمترین مواد نگهدارنده و مصنوعی استفاده شده باشد.
کیفیت گوشت: گوشت استفاده شده در سوسیس و کالباس بسیار مهم است. بهتر است از مارک هایی استفاده کنید که گوشت با کیفیت و بدون چربی زیاد استفاده شده باشد.
میزان چربی: استفاده از چربی در طعم و کیفیت محصول نقش مهمی ایفا می کند. بهتر است محصولاتی را انتخاب کنید که مقدار چربی استفاده شده در آن در حد مقعول باشد.
مواد افزودنی: در نظر داشتن مقدار مواد افزودنی از دیگر نکاتی است که باید در هنگام خرید فرآورده های پروتئینی در نظر داشته باشید. به این علت که ممکن است برخی از مواد افرودنی ممکن است مشکل ساز باشد.
میزان نمک: مقدار نمک استفاده شده در این محصولات تاثیر زیادی بر سلامت مصرف کننده خواهد داشت.
تاریخ انقضا: داشتن تاریخ انقضا بر روی محصول مهم است. بهتر است از محصولات تازه و با تاریخ انقضای مناسب استفاده کنید.
برند معتبر: هنگام انتخاب از بین محصولات برندهای معتبر و شناخته شده باید از کیفیت و اصالت محصول را اطمینان حاصل کنید.
مطالعه بیشتر: معرفی 6 برند از بهترین مارک سوسیس و کالباس
انواع سوسیس بر اساس گوشت قرمز و سفید
همان طور که اشاره کردیم این فرآورده های گوشتی بر طبق نوع و درصد گوشت، افزودنی و روش های فرآوری دسته بندی می شوند.
برخی از انواع آن را میتوان به صورت سرخشده، کبابی و آپ پز استفاده کرد؛ برخی هم تنها برای کباب کردن یا درست کردن خوراک مناسب هستند. در ادامه به انواع این فرآورده گوشتی اشاره شده و به شما کمک می کند تا در آشپزخانه خود غذاهای خوشمزه تری تهیه کنید.
اگر سوسیس مورد علاقه خود را در موارد زیر مشاهده نکردید ما در مقاله معرفی انواع سوسیس به طور کامل به شرح این فرآورده های پروتئینی پرداخته ایم. با مطالعه آن فرآورده پروتئینی مورد علاقه خود را پیدا کنید.
1-هات داگ
هات داگ به صورت سرخشده و کبابی مصرف میشود و به صورت گوشت قرمز و سفید موجود است. برای دادن طعم بهتر از پنیر پروسس، هات داگ دودی، اسموکی استفاده می کنند.
2- آلمانی
از این فرآورده گوشتی برای غذاهایی از جمله بندری و خوراک هندی استفاده می کنند. معمولا 40 تا 70 درصد گوشت قرمز دارند وبه صورت سرخ شده هم سرو می کنند. برای طعم دادن بهتر آن از نشاسته و گلوتن استفاده می کنند.
نکته: اگر به گلوتن حساسیت دارید از خوردن این مدل بهتر است صرف نظر کنید.
3- کراکف
برای تهیه کراکف از گوشت قرمز به مقدار 50 تا 70 درصد استفاده می شود. از دیگر مواد تشکیل دهنده این فرآورده گوشتی می توان به روغن مایع، نشاسته و شیر خشک و پنیر پروسس اشاره کرد.
4- سالامی
در تهیه سالامی از گوشت گوساله یا گوشت مرغ استفاده میشود. فرایند تولید سالامی با دیگر فرآورده های گوشتی متفاوت است. برای تولید آن از گوشت، چربی حیوانی (دنبه)، سیر و گیاهان معطر و مقداری سرکه و نوعی قارچ میکروسکوپی خوراکی استفاده می کنند تا گوشت تخمیر شود. بعد از فرآیند تخمیر، مایه خشک و بسته بندی می شود.
5- شکاری
این نوع فرآورده گوشتی از محبوبیت بالایی برخوردار است. در تهیه آن از 97 تا نزدیک به 100 درصد گوشت قرمز استفاده می شود. برای ایجاد بافت و طعم مناسب از روغن نباتی و آرد گندم استفاده می شود.
6-فرانکفورتر
در تهیه این فرآورده گوشتی از 70 درصد گوشت استفاده می شود. برای طعم دادن آن از روغ نباتی، گلوتن و نشاسته استفاده می شود. موارد استفاده این نوع فرآورده گوشتی در تهیه سالاد، پیتزا، ساندویچ و انواع خوراک استفاده میشود. به دلیل چربی زیاد به صورت کبابی سرو می شود.
7- گیاهی
در تهیه این فرآورده برخلاف دیگر فرآورده های گوشتی از گوشت قرمز استفاده نمی شود. در تهیه آن از دانه های گیاهی مختلفی از جمله سویا، جوانه حبوبات و کلاژن گیاهی استفاده میشود.
این مدل فرآورده گوشتی برای افراد گیاهخوار مناسب می باشد.
8- مرغ
در برخی از فرآورده های گوشتی و پروتئینی از ترکیب گوشت مرغ و گوسفند یا گوساله استفاده میشود. این کار علاوه بر کاهش هزینه، فرآورده سالم تری به دست مصرف کننده می رسد. چیکو و کوکتل مرغ از معروف ترین های این نوع فرآورده پروتئینی می باشند.
9- انجوی
تفاوت مهمی که این فرآورده پروتئینی با دیگر انواع آن دارد بسته بندی آن است. چرا که انجوی در روده طبیعی گوسفند بسته بندی می شود. درصد گوشت استفاده شده در این فرآورده های گوشتی 90 درصد است و طعم کبابی آن بسیار عالی است.
10- نورنبرگ
در تهیه این نوع فرآورده گوشتی از گوشت ران بوقلمون استفاده می شود. از دیگر مواد تشکیل دهنده این فرآورده گوشتی می توان به روغن نباتی، سیر و ادویه های مخصوص اشاره کرد. این مدل فرآورده گوشتی برا افرادی که کلسترول و چربی دارند مناسب است.
11-جالاپنو
یکی دیگر از فرآورده های گوشتی که در جهان از محبوبیت زیادی برخوردار است جالاپنو است. علت نام گذاری آن به خاطر استفاده از نوعی فلفل است. در تهیه جالاپنو 80 تا 85 درصد گوشت گوساله و سیر، آرد گندم، نشاسته و روغن نباتی استفاده می شود.
12-کابانوسی
در تهیه این نوع سوسیس 90 درصد گوشت گوساله خشک و دودی استفاده می شود. برخی از کشورها از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده می کنند. این فرآورده گوشتی نیازی به پخت ندارد. سرو آن معمولا به صورت سرد است و برای تهیه پاستا، سالاد و نوعی سوپ کاربرد دارد.
13- سوجوک
مزه سوجوک تند و شور است و در تولید و تهیه آن ادویه های زیادی به کار می برند. افرادی که چربی خون دارند بهتر است از این محصول کمتر استفاده کنند چرا که چربی استفاده شده در این نوع فرآورده گوشتی زیاد است. بسته بندی آن در روده گوسفند می باشد و در تهیه غذاهایی مثل کومپیر، سیب زمینی شکم پر، انواع پیتزا و ساندویچ استفاده می شود.